Bence Özlem arkadaşımız bu konuda yanılıyor, Fakülte ve yüksek okul arasında bir fark yok, eğer olsaydı birbirleri arasında yatay geçiş imkanı olmazdı zaten. Üstelik Florance Nightingale HYO gibi bir okulu nasıl küçük görüyorlar sadece diğer yer fakülte diye... Arkadaşlar lütfen fakülte ve yüksek okulları iyice araştırınız.. Bu eğitime yıllarını vermiş yüksek okullar varken sırf adında fakülte var diye hiç bir araştırma yapmadan böylü bir bölüm seçmek büyük hata olur...
Temelde insanların düştüğü hata şu, fakültede daha bilimsel ve iyi bir eğitim veriliyor... Arkadaşlar bu Matematik bölümü ile Matematik Öğretmenliği arasındaki fark gibi birşey değil, böyle birşey yok... Heleki Türkiyemiz'de hemşirelik adına bu kadar sınırlı kaynak varken... Arkadaşlar ne olur oturup araştırın... Tüm hemşirelik fakülteleri ve yüksekokulları ve SYO'larda bir çok ders ortak müfredat olarak işleniyor... Bildiğiniz kaç tane kitap var ki zaten bana eğitim farklı diyorsunuz.. bundan bir 50 sene sonra belki böyle bir fark oluşabilir, yani hemşirelik iyice gelişir, elimizde sınırsız kaynaklar olur o zaman tamam, okullar arasında farklar oluşabilir... Arkadaşlar biliyorsunuz ki hemşirelik sadece teorik olarak öğrenilmez... Bazıları biz teorik öğreniyoruz, bilimsel öğreniyoruz diyor, İleride akademisyen olmak isteyen arkadaşlar varsa teoriğinizin iyi olduğu kadar uygulamanızın da iyi olması lazım, o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız... Şunu bilin, verilen eğitim aynı... Ve araştırmadan asla tercih etmeyin...