HEMSIRE YIZ.BIZ

Hemsireyiz.Biz'i Twitter.com'da paylas Hemsireyiz.Biz'i Facebook.com'da paylas
HEMSIRE YIZ.BIZ’e hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
şunda ARA

Hemşirelik- Istanbul Uni. mi Marmara Üni. mi?

Son Mesajınız 13-08-2010, 14:55 denizkaradeniz tarafından gönderildi. 22 yanıt.
( Toplam 23 Mesaj ) 2 Sayfadan 1 -   1 2 Sonraki >
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki

•  15-07-2010, 19:25 186863

Hemşirelik- Istanbul Uni. mi Marmara Üni. mi?

Arkadaşlar ygs-2 den 44 bin, mf-3 ten 54bin küsürüncü oldum

Bu sıralamaya göre hem istanbul uni hem marmara üni ye girebiliyorum sizde hangısi daha iyi olur?

İSTANBUL üni sağlık yüksek okul

Marmara üni ise saglık bilimler fakültesi

ikisinin arasında ne gibi farklar var (biri yüksek okul diğeri fakülte )ve burada okuyanlar bu iki okul arasında iyi kötü farkları anlatabilir misiniz?

•  15-07-2010, 19:32 186867 Cevap 186863

Cevap : Hemşirelik- Istanbul Uni. mi Marmara Üni. mi?

ben her ikisindede okumuyorum ama bi fakülteyle yüksekokul arasında bi fark yok.ikisinden de mezun oldugunda hemşire olarak mezun oluyosun..hayırlısı olsun şimdiden....2side güzel ünv
  •  15-07-2010, 19:57 186874 Cevap 186867

peki bu iki okulda okuyan var mı? Onlarda birşeyler söylese çok iyi olurdu.İkisi arasında karşılaştırma yapabilecek olan var mı?
  •  15-07-2010, 22:14 186909 Cevap 186874

Florance Nightingale en köklü okullardan biri bu arada.Ege Üniversitesi HYO ve FNHYO hemşirelikte bir ekol.
  •  15-07-2010, 23:56 186943 Cevap 186909

bence  öncelik olarak sağlık bilimleri fakültesi olduğu için daha kaliteli bir eğitim alabilirsin .
  •  16-07-2010, 10:59 187003 Cevap 186943

Bence Özlem arkadaşımız bu konuda yanılıyor, Fakülte ve yüksek okul arasında bir fark yok, eğer olsaydı birbirleri arasında yatay geçiş imkanı olmazdı zaten. Üstelik Florance Nightingale HYO gibi bir okulu nasıl küçük görüyorlar sadece diğer yer fakülte diye... Arkadaşlar lütfen fakülte ve yüksek okulları iyice araştırınız.. Bu eğitime yıllarını vermiş yüksek okullar varken sırf adında fakülte var diye hiç bir araştırma yapmadan böylü bir bölüm seçmek büyük hata olur...

Temelde  insanların düştüğü hata şu, fakültede daha bilimsel ve iyi bir eğitim veriliyor... Arkadaşlar bu Matematik bölümü ile Matematik Öğretmenliği arasındaki fark gibi birşey değil, böyle birşey yok... Heleki Türkiyemiz'de hemşirelik adına bu kadar sınırlı kaynak varken... Arkadaşlar ne olur oturup araştırın... Tüm hemşirelik fakülteleri ve yüksekokulları ve SYO'larda bir çok ders ortak müfredat olarak işleniyor... Bildiğiniz kaç tane kitap var ki zaten bana eğitim farklı diyorsunuz.. bundan bir 50 sene sonra belki böyle bir fark oluşabilir, yani hemşirelik iyice gelişir, elimizde sınırsız kaynaklar olur o zaman tamam, okullar arasında farklar oluşabilir... Arkadaşlar biliyorsunuz ki hemşirelik sadece teorik olarak öğrenilmez... Bazıları biz teorik öğreniyoruz, bilimsel öğreniyoruz diyor, İleride akademisyen olmak isteyen arkadaşlar varsa teoriğinizin iyi olduğu kadar uygulamanızın da iyi olması lazım, o zaman ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız... Şunu bilin, verilen eğitim aynı... Ve araştırmadan asla tercih etmeyin...

•  16-07-2010, 15:19 187043 Cevap 187003

peki bu iki okulun hemşireliğinde okuyanlar acaba bölümlere geçiş hakları var mı? beslenme diyetetik yada fizik tedavi gibi bölümlere geçiş hakları var mı?
  •  17-07-2010, 0:24 187127 Cevap 187003

ama bir çoğunun arasında yatay geçiş yapılmıyor evet mezun olduğumuzda bir fark olmuyor fakülte ve yüksekokullar arasında onlarda fakülte diploması alıyor ama eğitimleri farklı yüksek okulla ben öyle düşünüyorum bende sağlık yüksekokul öğrencisiyim okuduğum yere yakın fakültede dersler daha kalıcı daha etkli öğretiliyor fakülte geldikten sonra neden yüksek okul olmasın ???
  •  17-07-2010, 0:25 187128 Cevap 187127

pardon yanlış oldu fakülte geldikten sonra onu düşünmek neden olmasın
  •  17-07-2010, 10:34 187148 Cevap 187128

Fakülte okuyacağım diye fakülte yazmak açık açık "enayilik" olur.Florance Nightingale,Ege Üniv. HYo,Dokuz Eylül HYO,İzmir Atatürk HYO gibi yüksekokulların eline hiç bir fakülte su dökemez.Fakülte mi okuyacaksınız?Hacettepe'de okuyun ki bir işe yarasın.Onun dışında Marmara ve Florance Nightingale kıyaslanamaz.Florance Nightingale hemşirelik öğretiminde bir ekol.
  •  18-07-2010, 0:05 187321 Cevap 187148

4 yıllık hemşirelikten diyetisyenliğe ve ftr ye geçiş yok arkadşım bildiğim kadarıyla iki yıllık bazı sağlık alanlarda okuyan arkadaşlar dgs sınavında çok ii yapmak şartıyla ve üniv kabul etmesi şartıyla o bölümlere gidebiliyorlar ama hemşirelikten geçemezsin
  •  18-07-2010, 13:16 187377 Cevap 186909

arkadaşlar ben istanbul üniversitesi florence nightingale hemşirelik y.o öğrencisiyim..benim de tercih zamanında kafamda çok sorular oldu o yüzden yardımcı olacaksa eğer sizinle bi kaç şey paylaşmak istedim..tercih zamanı benim kafamda 3tercih vardı akdeniz makina müh..istanbul hemşirelik ..marmara hemşirelik..3üde çok güzeldi ama ben istanbul üniiverstesini seçtiğim için çok mutluyum..gerçekten çok güzel..çok iyi bir eğitim aldığımıza inanıyorum..hocalarımız çok bilgili ve çok iyi  çok kaliteli insanlar..staja da cerrahpaşaya çıkıyorum..çok faydalı ve çok güzel..florence nightingale hemşirelikte bir numara ve tartışılmaz diye düşünüyorum.. siz hemşireliği seviyomusunuz..sıkılmadan usanmadan bıkmadan oflamadan insanların elini tutabilecekmisiniz bence öncelikle bunu çok iyi düşünün..çünkü hemşireliğe gelipte sırf adından dolayı bırakıp gidenler oldu..bende erkeğim ama hiç utanmadım..aksine tabuları yıkmak için her yerde de hemşireyim diyorum..armaıza gleceklere şimdiden hoş geldiniz diyorum..

SADECE ÖZGÜRLÜK...
  •  18-07-2010, 13:20 187378 Cevap 187377

denizkaradeniz:
    aksine tabuları yıkmak için her yerde de hemşireyim diyorum..

Ne mutlu mesleğimizin ünvanını değiştirme gafletine düşmeyip,bunu gururla söyleyebilenlere... 

•  18-07-2010, 14:10 187392 Cevap 187378

cevaplara göre istanbul üni. agır bastı :)
  •  18-07-2010, 14:37 187403 Cevap 187392

Kalitesi tartışılmaz.Çoğu hocalarımız Florance Nightingale,Ege Üniversitesi HYO gibi okullardan mezun.
( Toplam 23 Mesaj ) 2 Sayfadan 1 -   1 2 Sonraki >
RSS haberlerini XML olarak görüntüle

Birkaç Seri İş İlanı
( tümü » )
ÜNİTE DESTEK HEMŞİRESİ
(ANKARA)
Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri
ACİL SERVİS HEMŞİRESİ
(ANTALYA)
Memorial Sağlık Grubu
ENTERAL BESLENME VE EĞİTİM HEMŞİRESİ
(DİYARBAKIR)