Hemsire, Hemşire, Sitesi, Becayiş, Becaiş, Hemşirelik, Sağlık, Hemşireyiz, Hemşireler, Hemsireyiz, biz

HEMSIRE YIZ.BIZ

HEMSIRE YIZ.BIZ’e hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
in ARA

kemoterapi

Son Mesajınız 23-11-2008, 14:07 FULYAA tarafından gönderildi. 7 yanıt.
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki

•  26-04-2007, 23:00 6591

arkadaşlar merhaba.onkoloji ünitelerinde çalışan arkadaşlar var mı?kemoterapiyi kim hazırlıyor ve hazırlama koşulları hakkında dikkat ediliyor mu?bilgi verirseniz çok sevinirim....

•  03-05-2007, 16:26 6969 Cevap 6591

Cevap : kemoterapi

öncelikle merhaba;

ben onkoloji servisinde çalışmıyorum fakat bizim hastanemizde ilaçlar eczacı tarafından ilaç hazırlama odasında hatta o iş için uygun kabinde hazırlanıyor.daha sonra uygulamasını da kemoterapi hemşiresi yapıyor.

•  30-06-2007, 9:58 13426 Cevap 6969

merhaba arkadaslar

ben stajımda hocalarımın gozetımınde kemoterapı ılacı hazırladım.

ılkonce asepsıye uygun el yıkamıyI gerceklestırıyorsunuz.Daha sonra onluk gıyıyorsunuz, bone takıyorsunuz , cıft katlı eldıvenle hazırsınız .Özel kabınde cc'lere cok onem vererek ılacı ıstenen sekılde karıstırıyorsunuz ve ilacınız HAZIR OLUYOR.

•  24-11-2007, 15:15 33215 Cevap 6591

arkadaşlar ben de 3 hafta onkolojide staj yaptım ama ne bone gördüm ne önlük hatta biz hazırladık çünkü hemşirenin servisle ilgilenmesi lazımdı yani anlayacağınız öğrendiklerimiz yanlızca kitap üstünde kaldı buna çok üzüldüğümü belirtmek isterimSadSad
    .....sakar bir intihardan düştüm yaşıyorsam sakarlığımdan...
  •  24-11-2007, 16:22 33229 Cevap 33215

evet bizede stajlarda korunmasız hazırlattılar tabi hocamız duyunca ortalığı birbirine katmıştı

Dark Angel :))
  •  26-11-2007, 23:43 33897 Cevap 6969

ONKOLOJİDE ÇALIŞMADIM AMA HASTANEMİZDE  EĞİTİMİNİ ALMIŞ KEMOTERAPİ HEMŞİRESİ YAPIYORDU.DİKKATLİ HAZIRLANMASI VE YAPILMASI GEREKEN BİR TADAVİ
    Try to see what no one else has seen. Try to think what no one else has thought. Then you will be what no one else has been.

•  23-11-2008, 0:51 86311 Cevap 6591

bızım hastanemizde kemoterapi ilaçları servise hazırlanıpta getirilyor biz seviste hazırlanış ilaçları uyguluyoruz
  •  23-11-2008, 14:07 86349 Cevap 86311

bende onkolojı servisinde staj yapmıştım,ilaçlar hazırlanırken maske,bone,eldiven(ıkı tane ) konusunda hep dıkkat edılırdı fakat önlük herzamn gıymezlerdı bıkac defa bız ızledık nasıl oldugunu daha sonra bizde hazırlardık yanımızda hemşireyle bırlıkte,ve gercekten cok fazla ilaç hazırlınıyo dıkkat edılmesı gerekıyo,kac cc,kac ampul ıyı ayarlamak gerekıyor bız orda baya bır vaka görmüş olduk cok ta ıyı oldu gercekten.. gerçi o kadar morali düşük,çaresiz ınsanları gördükçe ve onların zaman içerisindeki değişimlerini gördüğümüzde bizlerinde morali ne kadar iyi olabılırki:(  allah hepımıze saglıklı günler nasıp etsın ve bu durumda olan insanlara acil şifalar versinn gercekten zor bır durumm...

RSS haberlerini XML olarak görüntüle

hosting : www.ikost.com Site Kuralları Web Tasarım : Nurgül Apaydın Yüksek