hani diyorsunuz ya hemşirenin hemşireye yaptığını kimse yapmaz diye. evet bazen katılıyorum. onların bize yaptığını kimse yapmadı.
ben insanları eğitim durumuna göre değerlendirmiyorum. çalıştığım yerde arkadaşlarımın arasında lise mezunu da var, önlisansta. onlarla da bu konuda tartışıyoruz. ama saygı çerçevesinde. benim bunu onaylamadığımı herkes biliyor. ama bu onları sevmediğim anlamına gelmez. aksine hepsiyle çok iyi geçiniyorum.sadece bu konuda fikir ayrılığımız var. herkes aynı fikirde olacak diye bir kural mı var?
genelleme konusunda da ben bu sorunları yaşadığım hastaneden tayin istedim, başka bir yere geçtim. orda da bu kadar olmamakla beraber benzer sorunlar yaşadım. başka hastanelerde de benim gibi okuyup çalışanlar da bunlara benzer sorunlar yaşadı. yani tek bir hastanede çalışanlar değil bu. birçok hastaneden bahsediyorum. herkes böyle yapmamıştır elbette ama yapan çok insan var.
ETKİ TEPKİYİ DOĞURUR biliyorsunuz.
yüksek lisans konusunda da söyleyeceğim var. kimseyi hor gördüğüm yok. benim üniversiteye gitme amacım akademik kariyer yapmaktı. bu benim en büyük idealimdi ve bunu yapabilmek için bir sürü zorluğa katlandım. eğer insanın gerçekleştirmek istediği hedefleri varsa kimse onun önüne geçemez. sadece merak ediyorum madem bu kadar yüksek lisans yapmaya istekliydiniz şimdiye kadar niye beklediniz? okumak istiyorduk ama engellerimiz vardı okuyamadık diyorsunuz ya ben buna katılmıyorum. eğer bir insan birşeyi gerçekten istiyorsa engel tanımaz. benim önüme de birçok engel çıktı ama pes etmedim. eğer siz lisans tamamlamayı bitirip, yüksek lisans yaparsanız ben sizi tebrik ederim. çünkü yüksek lisans herkesin harcı değildir.
benim kimseyi bir kaşık suda boğmak gibi bir niyetim yok, böyle düşünmeniz de komik. ben sizin gibi insanlara hain,yılan diye hitap etmedim. acaba kim kimi bir kaşıkta boğar daha önce yazdığınız mesajları düşünün de ondan sonra böyle bir şey yazın.
artık bu konu hakkında da daha fazla konuşmak istemiyorum.
Ars longa, vita brevis, occasio praeceps, experimentum periculosum, iudicium difficile.