HEMSIRE YIZ.BIZ

Hemsireyiz.Biz'i Twitter.com'da paylas Hemsireyiz.Biz'i Facebook.com'da paylas
HEMSIRE YIZ.BIZ’e hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
şunda ARA

lisansı örgün okuyanlar!!!!

Son Mesajınız 20-08-2010, 22:37 lDeimosl tarafından gönderildi. 38 yanıt.
( Toplam 39 Mesaj ) 3 Sayfadan 3 -   < Onceki 1 2 3
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki

•  15-12-2009, 1:03 141968 Cevap 141901

Cevap : lisansı örgün okuyanlar!!!!

mimoza420 bazen insanlar haksızlığa uğrarlar. ben geçmişte birçok haksızlığa uğradıktan sonra nihayet hakettiğim yere geldim.

sizin yanınızda hem okuyup hem çalışanlar şanslıymış. ama malesef biz şanslı değildik. biz diyorum, yazdığım sıkıntıları sadece ben değil, aynı hastanede hem okuyup hem çalışan bütün arkadaşlarım çekti. biz o hastanede hem okuyup hem çalışan ondan fazla arkadaştık. bizi sınavlarımıza çalışmak için bırakın dinlendirmeyi, sabaha kadar hiç uyutmazlardı. neden biliyormusun? biz mesaimizi gece tamamladığımız için uyumamalıymışız. gündüz onlar dinlenmiyormuş çünkü. bizi sabaha kadar masa başında dikerlerken kendileri gece onikide kafalarını vurup sabaha kadar uyurlardı. personele bizim uyuyup uyumadığımızı denetletirler ya da bazen geceleri kalkıp kendileri de denetler, es kaza masa başında uyuyakaldığımı görürlerse, ertesi gün idareye şikayet ederlerdi. içlerinden bazıları ise tedavi ve takip saatinde kalkmaya hiç tenezzül etmez bütün işleri bize yaptırırlardı. bütün bunları bize malesef meslektaşlarımız yaptı. genelleme yapıyorum çünkü bunu yapan bir iki kişi değil hastane genelinde çalışan hemşirelerin büyük çoğunluydu.

herkes ektiğini biçer demişsiniz. benim hakkımda pek iyi şeyler düşünmediğiniz için bunu diyorsunuz (ki sizin benim hakkımda ne düşündüğünüzü kale bile almıyorum, çünkü ben kendimi biliyorum). hadi diyelim ki ben sorunlu bir tiptim hak ettim ( ama aslında asla sorunlu değilim sadece hakkımı her yerde savunurum), diğer arkadaşların hepsi de sorunlu değildi ya. bunları sadece ben değil benimle birlikte hem okuyup hem çalışan bütün arkadaşalrım yaşadı. ve anlattıklarımın hepsini gerçekten yaşadık hiç biri abartı değil hatta daha fazlasını yaşadık. bize yaptıklarını adlandıracak tek kelime zalimlik.

Ars longa, vita brevis, occasio praeceps, experimentum periculosum, iudicium difficile.
  •  15-12-2009, 9:22 141976 Cevap 141968

Size yapılan zalimlik tamam onu kabul ediyorum.Ama gene tekrarlıyorum genelleme yapmak için bu davranışı herkesin uygulaması gerekiyor sadece sizin çalıştığınız yerden bahsetmiyorum.

Lisans tamamlamaya gelelim,sizin hiç örgün eğitim de okumamış arkadaşınız yok mu?’ İnsanları değerlendirirken eğitim seçeneklerine göre mi değerlendirirsiniz yoksa kişiliklerine göre mi? Hakkınızda ne düşündüğümü kaale alıp almamanız umurumda değil.Zaten siz kaale alın diye yazmıyorum bu bir.İkincisi evet siteye girdiğimden beri meslektaşlarını (örgün lisans mezunu olmayanları) bir kaşık suda boğacak kadar sevmeyen biri olduğunuzu gözlemledim.Beni sadece bu ilgilendirir.Neden böyle yazdım çünkü biliyorum ‘ kimi sevip sevmediğim sizi ilgilendirmez ‘diyeceğinizi tahmin ediyorum.

•  15-12-2009, 9:54 141980 Cevap 141976

hani diyorsunuz ya hemşirenin hemşireye yaptığını kimse yapmaz diye. evet bazen katılıyorum. onların bize yaptığını kimse yapmadı.

ben insanları eğitim durumuna göre değerlendirmiyorum. çalıştığım yerde arkadaşlarımın arasında lise mezunu da var, önlisansta. onlarla da bu konuda tartışıyoruz. ama saygı çerçevesinde. benim bunu onaylamadığımı herkes biliyor. ama bu onları sevmediğim anlamına gelmez. aksine hepsiyle çok iyi geçiniyorum.sadece bu konuda fikir ayrılığımız var. herkes aynı fikirde olacak diye bir kural mı var?

genelleme konusunda da ben bu sorunları yaşadığım hastaneden tayin istedim, başka bir yere geçtim. orda da bu kadar olmamakla beraber benzer sorunlar yaşadım. başka hastanelerde de benim gibi okuyup çalışanlar da bunlara benzer sorunlar yaşadı. yani tek bir hastanede çalışanlar değil bu. birçok hastaneden bahsediyorum. herkes böyle yapmamıştır elbette ama yapan çok insan var.

ETKİ TEPKİYİ DOĞURUR biliyorsunuz.

yüksek lisans konusunda da söyleyeceğim var. kimseyi hor gördüğüm yok. benim üniversiteye gitme amacım akademik kariyer yapmaktı. bu benim en büyük idealimdi ve bunu yapabilmek için bir sürü zorluğa katlandım. eğer insanın gerçekleştirmek istediği hedefleri varsa kimse onun önüne geçemez. sadece merak ediyorum madem bu kadar yüksek lisans yapmaya istekliydiniz şimdiye kadar niye beklediniz? okumak istiyorduk ama engellerimiz vardı okuyamadık diyorsunuz ya ben buna katılmıyorum. eğer bir insan birşeyi gerçekten istiyorsa engel tanımaz. benim önüme de birçok engel çıktı ama pes etmedim. eğer siz lisans tamamlamayı bitirip, yüksek lisans yaparsanız ben sizi tebrik ederim. çünkü yüksek lisans herkesin harcı değildir. 

benim kimseyi bir kaşık suda boğmak gibi bir niyetim yok, böyle düşünmeniz de komik. ben sizin gibi insanlara hain,yılan diye hitap etmedim. acaba kim kimi bir kaşıkta boğar daha önce yazdığınız mesajları düşünün de ondan sonra böyle bir şey yazın.

artık bu konu hakkında da daha fazla konuşmak istemiyorum.

Ars longa, vita brevis, occasio praeceps, experimentum periculosum, iudicium difficile.
  •  03-03-2010, 16:42 151957 Cevap 138374

Gerçekten size katılıyorum.Bizde şimdi  Lİsans tamamlarken çok da kolay değil.Çoğunluğumuzun çocukları var ilgilenmek zorunda olduğu.İşimiz ve nöbetlerimiz var yaşamaya çalıştığımız ailelerimiz ve özel hayatımız var.ÜSTELİK KOBAYLARIZ NE SİSTEM BELİRLİ NEDE SONU.İlk denemeler universiteninde bizimde yaşayarak düzeltilecek.Bir sürü işlerlik sıkıntılar var sitenin ama buna rağmen okumaya çalışıyorum.Bana maddi getirisi yok. Ama insanların bu mesleği küçümsemelerine inat okumak istiyorum.Böylece genel eğitim düzeyi yasal olarak yükselecek .Lütfen bencilce değil birlikçe DÜŞÜNELİM....Bütün arkadaşlara selam olsun
  •  03-03-2010, 16:46 151958 Cevap 141980

Lisans yapmadaki azminiz ve hırsınız süper. Ama bu hırs meslektaşlarınıza yansıtma şekliniz çirkin. Biz bu zihniyetle bir adım öteye gidemeyiz.
  •  13-04-2010, 2:09 164323 Cevap 141629

Arkadaşım ,lisans mezunlarının senden çok farklı şey yaptığını düşünmüyosun da neden lisans tamamlamaya başvuruyosun öyleyse?amacın kendini geliştirmekse 16,5 yıldır zaten geliştirmişsindir..
  •  13-04-2010, 2:25 164324 Cevap 164323

biz öğrenciyken hemşirelikte lisans eğitimi almayı yadırgayan ablalarımız şimdi lisans mezunu olmak için uğraşıyo..iyi güzel tebrik ederim...zorluğundan bahsediyosunuz tabi ki de emeksiz olmamalı...bizim zamanında ders çalışarak verdiğimiz emeği şimdi siz veriyosunuz...ama şunu unutmayın öss ve öys yıllardır vardı...ve bu sınavlara girilerek hemşirelik kazanılabiliniyodu...yıllar sonra lisans tamamlama gelince hemşirelikte lisans eğitimi almak kapışılır oldu..benim söylemim bundan ibaret...hepinize kolay gelsin..yeni hemşirelik yönetmeliğine göre de aynı haklarımız var..iyi günlerde haklarımızı kullanmak dileğiyle...

•  20-08-2010, 10:17 193772 Cevap 137260

çok haklısın arkadaşım biz öss ye girelim 4 yıl hem iş hem okul koşuşturup telef olalım millet lisans tamamlama ile aynı statüde oluyor.bizim hocalarımız çok katı idi vize finallerde çok zorlarlardı bizi ama şimdi lisans tamamlayanlara bakıyorum da çok kolay sınavları veriyorlar.o kadar okul oku yurtta kal dert çek derslere git gel gece gündüz sınavlara çalış sonra kalk aynı ol oldu mu.
  •  20-08-2010, 22:37 193893 Cevap 193772

Bu ne kadar saçma bir dilekçe örneği ve ne kadar saçma bir istektir...

Bu tür isteklerin ardı arkası gelmez değerli arkadaşlar.Diyelim ki lisans tamamlama THD'nin değil de -ne alakaysa- sendikaların dahliyle örgün olmayan bir yöntemle başladı,hem de THD'nin lisans tamamlama üzerinde çalışmasını neredeyse tamamladığı bir dönemde.Lisans mezunu olan arkadaşların da parayla,şuyla-buyla,yabancı dil olmadan,bilim sınavı olmadan,bilimsellik olmadan yüksek lisans isteme gibi bir gafletin içine nasıl düştüklerine anlam veremiyorum.

Unutmayın ki bu tür girişimler her zaman hemşirelik eğitimine zarar verecektir.Eğer bu tür saçma bir uygulama başlarsa bunun sonu asla gelmez.Lisansını hakkıyla yapanlar kolay yoldan yüksek lisans ister,yüksek lisansını hakkıyla yapanlar kolay yoldan doktora ister,doktorasını hakkıyla yapanlar kolay yoldan doçentlik ister,hakkıyla doçent olanlar kolay yoldan profesörlük ister...

Sonra oturup sorarızbirbirimize:"Nerde kaldı bilim?"."Nerde kaldı ciddiyet?","Nerde kaldı hemşirelik?" diye sormaktan öte gidemeyiz...

Ayrıca günümüzde özel üniversitelere parayı bastıran yabancı dil olmadan,bilim sınavı olmadan yüksek lisans yaparak zaten az da olsa hemşirelik bilimine darbe ibdiriyor.Allah'a şükür doktorada YÖK'ün atadığı tez hocaları var da o iş o kadar kolay olmuyor.Yoksa vay halimize... 

( Toplam 39 Mesaj ) 3 Sayfadan 3 -   < Onceki 1 2 3
RSS haberlerini XML olarak görüntüle

Birkaç Seri İş İlanı
( tümü » )
ENTERAL BESLENME VE EĞİTİM HEMŞİRESİ
(DİYARBAKIR)
Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri
ÜNİTE DESTEK HEMŞİRESİ
(ANTALYA)
Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri
AMELİYATHANE HEMŞİRESİ
(İSTANBUL)