elif merve:serdar soner bey çok komiksiniz teşekkürler bizim maaşımızı belirlediğiniz için inanmıycaksınız ama bizlerinde zeka seviyesi çok yüksek öyle olmasa hastaları bizlere emanet etmezdiniz diye düşünüyorum.biz sizin gibi tıp fakültesi bitirmedik ama......sizin gibi bizde maalesef bu mesleği karşılığında para almak için yapıyoruz çoluğu çocuğu bırakıp gidiyoruz mesaiye .. ama sorumluluklarımızla aldığımız para pek bağdaşmıyor.biliyosunuz sağlık işi ekip işidir .bize okuduğumuz okullarda öğretilen bu
Kendime göre hemşirelerin en az ne kadar kazanması gerektiğini ifade etmem sizin maaşınızı belirlemem anlamına geliyorsa sizin bakış açınıza göre,üzerine söylenecek fazla birşey yok...(Ben de o kadar almıyorum ayrıca belirteyim)
Elif hanım sizlerin(hemşirelerin) zeka seviyesi ile ilgili herhangi bir söz söylediğimi hatırlamıyorum,kaldı ki söyleyemem insanların mesleklerine dayanarak IQ ölçme gibi bir yeteneğim yok...
Yalnızca tek bir kırgınlığım var,hekimler dışındaki sağlık çalışanları yok efendim hekimler tam gün yasası ile çok para alacaklar bizim başımız kel mi diye veryansın ediyorlar...(Daha çalışma arkadaşlarıma gerçekleri anlatamıyorum yani)
Kimse üzülmesin çok para almayacağız....Eğer tam gün yasası okunacak olursa yasa sonrası ne olacağı açık ve net yazıyor: Diyelim şu anda gelirim x(maaş)+y(döner) olsun tam gün yasası sonrası gelirim (x+600)+(y-600) olacak,%47 zam dedikleri bu .En iyi ihtimalle aynı parayı alacağım yani çünkü malpraktis sigortası primi ödeyeceğim özel sigortaya artık...(Bana inanmazsanız yasaya bakınız...Hala inanmazsanız yasa öncesi ve sonrası gelirimi belgeleyebilirim).Tam gün çalışan,muayenehanesi olmayan ve açmayı da düşünmeyen bir hekim olarak bir düşünsenize ben niye bu yasaya itiraz ediyorum,deli miyim ben gelirim %50'ye yakın artacaksa niye itiraz edeyim...
O yüzden sizlere nacizane tavsiyem hekimler gibi tam gün yasasından faydalanmak istiyoruz diye yanlış bir hak arayışına girmemeniz.Zira yasanın hekimlere getirdiği bir fayda yok...Ayrıca kurt'un aklına kuzuyu getirmeyin,malum bizim siyasetçiler dönerinden kesilmek üzere hemşirelere % bilmemkaç yaptık ama artık malpraktis sigortası primi ödeyecekler diye bir buluş yapabilirler(Bize yaptıkları gibi)
Sağlık hizmetinin ekip işi olduğuna inanıyorum ama biz hala doktorun gerçekte almadığı zamma takılıp gelecekte başımıza gelecekleri ıskalıyoruz.Çünkü o ekip hızla özel sermayenin kölesi olma yolunda ilerlerken biz birbirimizle didişip duruyoruz...
Doktor,hemşire,hizmetli herkes emekçidir(Tüm doktorları benim de sövdüğüm paragöz hocalar gibi değerlendirmeyin).Yani tek sermayesi emekleri olan insanlardır.Mücadelenin başarılı olması için topyekün yapılması,herkesin hak ettiğini almasının hedeflenmesi zaruridir...