HEMSIRE YIZ.BIZ

Hemsireyiz.Biz'i Twitter.com'da paylas Hemsireyiz.Biz'i Facebook.com'da paylas
HEMSIRE YIZ.BIZ’e hoş geldiniz. Oturum Aç | Üye Ol
şunda ARA

tam gün yasası!

Son Mesajınız 06-04-2010, 1:21 canan elif tarafından gönderildi. 32 yanıt.
( Toplam 33 Mesaj ) 3 Sayfadan 2 -   < Onceki 1 2 3 Sonraki >
Mesajları Sırala: Önceki Sonraki

•  20-01-2010, 5:19 145732 Cevap 145718

Cevap : lutfen ama.....

Sibel hanım anlaşılan anlaşamayacağız.Yazdıklarımı gerçekten okumuyorsunuz çünkü.Sizin mantığınıza göre maaşınızın düşürülmesi gerektiğini yazdım ki mantığınızın yanlış olduğunu ifade etmeye çalışıyordum yalnızca...

Hemşire hanım net konuşayım...Diğer devlet memurlarına göre hemşireler özelinde konuşursak bence en az 3000TL almanız lazım...

•  20-01-2010, 9:35 145741 Cevap 145732

bence de maaşlarımız bu seviyelerde olmalı. ama biz hemşirelerin öylesine sesimiz az çıkıyor ki, siz doktorların çıkardığı sesin yarısını çıkarabilseydik bu seviyelerde maaş almayı başarabilirdik diye düşünüyorum. bu noktada derneği mi suçlamak lazım, sendikaları mı yoksa tek tek her hemşireyi mi bilemiyorum. ama sesimizin çıkmadığı açık. yaptığımız iş, işin nitelik ve önemi de ortada. elimizdeki gücün farkında değiliz :(
  •  23-01-2010, 1:12 145999 Cevap 145741

merhaba arkadaşlar. başlığı görüp girdiğimde tam gün yasası ile ilgili yorumları okuyacağımı düşünmüştüm. ama ne yazıkki her zaman olduğu gibi, hekim hemşire tartışmalarından ileri gitmemiş olay. şunu hiçbir zaman anlayamadım. hiçbir meslek gurubunda bizim gibi birbirinin gözünü oyma girişimi yok. bizler hepimiz sağlık çalışanıyız. hiçbir sorunumuzda tek yürek olup ortaya çıkamadık. mesleğimizin getirdiği sorumlulukların risklerinin fazla olmasından kaynaklı diyenler olabilir. ancak her kurum istediğini söke söke alırken, hep biz sağlık çalışanlarının başı ezilmeye çalışılıyor. en büyük primler bizlerin üzerinden yapılıyor. bugün herkes biliyorki sağlık çalışanlarının hiçbiri hakettiği parayı almıyor. sorun şu an bu değil. hepimizi zorlu bi çalışma ortamı bekliyor. yıllardır zemini hazırlanan ve nihayet hayata geçirilen rezillikten bahsedelim bence. bunlar zaten birer kurmacadan ibaret. bizleri içimizde bölecekler ki istediklerini kolayca elde edebilsinler. bu yüzden artık bir olalım...
  •  26-01-2010, 1:43 146224 Cevap 145732

serdar soner bey çok komiksiniz teşekkürler bizim maaşımızı belirlediğiniz için inanmıycaksınız ama bizlerinde zeka seviyesi çok yüksek öyle olmasa hastaları bizlere emanet etmezdiniz diye düşünüyorum.biz sizin gibi tıp fakültesi bitirmedik ama......sizin gibi bizde maalesef bu mesleği karşılığında para almak için yapıyoruz çoluğu çocuğu bırakıp gidiyoruz mesaiye .. ama sorumluluklarımızla aldığımız para pek bağdaşmıyor.biliyosunuz sağlık işi ekip işidir .bize okuduğumuz okullarda öğretilen bu

•  26-01-2010, 3:05 146229 Cevap 146224

elif merve:

serdar soner bey çok komiksiniz teşekkürler bizim maaşımızı belirlediğiniz için inanmıycaksınız ama bizlerinde zeka seviyesi çok yüksek öyle olmasa hastaları bizlere emanet etmezdiniz diye düşünüyorum.biz sizin gibi tıp fakültesi bitirmedik ama......sizin gibi bizde maalesef bu mesleği karşılığında para almak için yapıyoruz çoluğu çocuğu bırakıp gidiyoruz mesaiye .. ama sorumluluklarımızla aldığımız para pek bağdaşmıyor.biliyosunuz sağlık işi ekip işidir .bize okuduğumuz okullarda öğretilen bu

Kendime göre hemşirelerin en az ne kadar kazanması gerektiğini ifade etmem sizin maaşınızı belirlemem anlamına geliyorsa sizin bakış açınıza göre,üzerine söylenecek fazla birşey yok...(Ben de o kadar almıyorum ayrıca belirteyim)

Elif hanım sizlerin(hemşirelerin) zeka seviyesi ile ilgili herhangi bir söz söylediğimi hatırlamıyorum,kaldı ki söyleyemem insanların mesleklerine dayanarak IQ ölçme gibi bir yeteneğim yok...

Yalnızca tek bir kırgınlığım var,hekimler dışındaki sağlık çalışanları yok efendim hekimler tam gün yasası ile çok para alacaklar bizim başımız kel mi diye veryansın ediyorlar...(Daha çalışma arkadaşlarıma gerçekleri anlatamıyorum yani)

Kimse üzülmesin çok para almayacağız....Eğer tam gün yasası okunacak olursa yasa sonrası ne olacağı açık ve net yazıyor: Diyelim  şu anda gelirim x(maaş)+y(döner) olsun tam gün yasası sonrası gelirim (x+600)+(y-600) olacak,%47 zam dedikleri bu .En iyi ihtimalle aynı parayı alacağım yani çünkü malpraktis sigortası primi ödeyeceğim özel sigortaya artık...(Bana inanmazsanız yasaya bakınız...Hala inanmazsanız yasa öncesi ve sonrası gelirimi belgeleyebilirim).Tam gün çalışan,muayenehanesi olmayan ve açmayı da düşünmeyen bir hekim olarak bir düşünsenize ben niye bu yasaya itiraz ediyorum,deli miyim ben gelirim %50'ye yakın artacaksa niye itiraz edeyim...

O yüzden sizlere nacizane tavsiyem hekimler gibi tam gün yasasından faydalanmak istiyoruz diye yanlış bir hak arayışına girmemeniz.Zira yasanın hekimlere getirdiği bir fayda yok...Ayrıca kurt'un aklına kuzuyu getirmeyin,malum bizim siyasetçiler dönerinden kesilmek üzere hemşirelere % bilmemkaç yaptık ama artık malpraktis sigortası primi ödeyecekler diye bir buluş yapabilirler(Bize yaptıkları gibi)

Sağlık hizmetinin ekip işi olduğuna inanıyorum ama biz hala doktorun gerçekte almadığı zamma takılıp gelecekte başımıza gelecekleri ıskalıyoruz.Çünkü o ekip hızla özel sermayenin kölesi olma yolunda ilerlerken biz birbirimizle didişip duruyoruz...

Doktor,hemşire,hizmetli herkes emekçidir(Tüm doktorları benim de sövdüğüm paragöz hocalar gibi değerlendirmeyin).Yani tek sermayesi emekleri olan insanlardır.Mücadelenin başarılı olması için topyekün yapılması,herkesin hak ettiğini almasının hedeflenmesi zaruridir...

•  26-01-2010, 4:57 146231 Cevap 145732

arkadaşlar kendi aramızda niye tartışıyoruz ki sonuçta bu yasa tüm sağlık çalışanlarını olumsuz etkileyecek. bazı doktorlar maaşımız artacak diye sevine dursun ilerde sağlık sistemi topyekün özelleştirilince ne yapacaklar acaba? çünkü yasanın devamı kamu hastane birlikleri yasa tasarısı, ondan sonra bizi sözleştirmeli çalıştıracaklar ya da taşeron firmalara devredecekler.

hiç kimse ben memurum bana bir şey olmaz diye kendine güvenmesin. tekel işçileri de kadrolu işçiydi ama şimdi bütün hakları elinden alınmak istiyor. onların başına gelen bizim başımıza da gelecek.

artık hastanelerde labaratuvar, tomografi, mr vs. hizmetleri satın alınıyor. yakında hemşirelik hizmetleri de satın alınacak, sonra doktor hizmeti de. herşey yavaş yavaş taşeron şirketlere devrediliyor. lütfen herkes gözünün önündeki olumsuzluklara baksın.

Ars longa, vita brevis, occasio praeceps, experimentum periculosum, iudicium difficile.
  •  26-01-2010, 10:38 146241 Cevap 145718

ben  bir hastanede dıs  polıklınıgınde hemsıre olarak calısıyorum donerım  200  bile yok
  •  26-01-2010, 12:45 146251 Cevap 146231

Sizi gönülden tebrik ederim...Kendi meslektaşlarım da dahil olmak üzere, benim gördüğüm gelişmelerin en iyi farkında sağlık çalışanı olduğunuz için...Hepimiz aynı gemideyiz,gemi batarsa ne hemşire kalır,ne doktorlar,ne hizmetliler...O zaman hepimizin sıfatı aynı olacaktır "köle"...

Hak arama eylemleri yapılacaksa hep birlikte tek vücut olarak yapılmalı...Kimse öteki değil,hepimiz sağlık çalışanıyız...

•  26-01-2010, 13:07 146255 Cevap 145999

emayy:
    merhaba arkadaşlar. başlığı görüp girdiğimde tam gün yasası ile ilgili yorumları okuyacağımı düşünmüştüm. ama ne yazıkki her zaman olduğu gibi, hekim hemşire tartışmalarından ileri gitmemiş olay. şunu hiçbir zaman anlayamadım. hiçbir meslek gurubunda bizim gibi birbirinin gözünü oyma girişimi yok. bizler hepimiz sağlık çalışanıyız. hiçbir sorunumuzda tek yürek olup ortaya çıkamadık. mesleğimizin getirdiği sorumlulukların risklerinin fazla olmasından kaynaklı diyenler olabilir. ancak her kurum istediğini söke söke alırken, hep biz sağlık çalışanlarının başı ezilmeye çalışılıyor. en büyük primler bizlerin üzerinden yapılıyor. bugün herkes biliyorki sağlık çalışanlarının hiçbiri hakettiği parayı almıyor. sorun şu an bu değil. hepimizi zorlu bi çalışma ortamı bekliyor. yıllardır zemini hazırlanan ve nihayet hayata geçirilen rezillikten bahsedelim bence. bunlar zaten birer kurmacadan ibaret. bizleri içimizde bölecekler ki istediklerini kolayca elde edebilsinler. bu yüzden artık bir olalım...

Tam gün yasası nedeniyle günlerdir malesef sığ yorumlardan (doktor,hemşire,diğer sağlık çalışanları tarafından yapılan)  başka birşey okumayan şahsım için mesajınızın bir vaha olduğunu ifade etmeliyim...Doktor meslektaşlarımın çoğu oturup Tam gün yasa metnini okuma zahmetine girmeden gelirinin Mars'a gideceğini zannederek sevinir.Bunu gören diğer sağlık çalışanı muadilleri de yine okuma,inceleme gereği duymadan hak arayışlarını "Doktorlar şu kadar alıyor,benim başım kel mi?" düzeyine indirger.Yasa yürürlüğe girsin herkes ne aldığını görecek...

Şahsen tüm sağlık çalışanlarının hak arama eylemlerine bilfiil katılmam gerektiğini düşünüyorum (Bizi de tam gün yasasından yararlandırın tarzında olanlara değil,yasayı okuyunuz sonra hala yararlanmak isteyip istemediğinize karar veriniz)...

•  26-01-2010, 14:54 146263 Cevap 145718

BEN BİR DEVLET HASTANESINDE CALISIYORUM KAMUDA ALDIGIM DÖNER 200  EN FAZLA  250  OLDU  VE YÖK  YUKSEK OKUL HAKKIMIDA GERI ALDI  KALDI BANA  1200  YTL BUNUN 585  İ HER AY  KREDIYE GIDECEK BIZE NE KALCAK  BIDE EV KIRASI  HEMSIRENIN MAASI İŞTE BU  
  •  26-01-2010, 14:57 146264 Cevap 145741

CIKARALIM ÖYLEYSE
  •  27-01-2010, 19:10 146354 Cevap 146255

serdar soner:

Tam gün yasası nedeniyle günlerdir malesef sığ yorumlardan (doktor,hemşire,diğer sağlık çalışanları tarafından yapılan)  başka birşey okumayan şahsım için mesajınızın bir vaha olduğunu ifade etmeliyim...Doktor meslektaşlarımın çoğu oturup Tam gün yasa metnini okuma zahmetine girmeden gelirinin Mars'a gideceğini zannederek sevinir.Bunu gören diğer sağlık çalışanı muadilleri de yine okuma,inceleme gereği duymadan hak arayışlarını "Doktorlar şu kadar alıyor,benim başım kel mi?" düzeyine indirger.Yasa yürürlüğe girsin herkes ne aldığını görecek...

Şahsen tüm sağlık çalışanlarının hak arama eylemlerine bilfiil katılmam gerektiğini düşünüyorum (Bizi de tam gün yasasından yararlandırın tarzında olanlara değil,yasayı okuyunuz sonra hala yararlanmak isteyip istemediğinize karar veriniz)...

evet bu konuda size katılıyorum. bizler artık düşünme ve sorgulama yetilerimizi kaybetmiş durumdayız. o kadar çok alıştıkki kulaktan dolma bilgileri değiştirilemez gerçekler olarak savunmaya. yorum yapan arkadaşların bir çoğundan açıp yasayı incelemelerini rica ediyorum. çünkü bilmeden konuşmak ve yanlış yorumlar yapmak insan ayıbıdır. önce okuyalım anlayalım ondan sonra bilgi çerçevesinde tartışalım. tam gün yasasında tartışılacak o kadar çok nokta varki. bizler ekip işi yapıyoruz. birimiz olmadan diğerimizin olması mümkün değil. artık bütün haklarımız elimizden gitmeden hep beraber sesimizi yükseltelim. ve ne yapabileceklerimizi konuşalım...

•  09-02-2010, 22:45 147857 Cevap 146354

akp ne diyor yola devam arkadaşlar. oylarınız akp ye gitsin bakalım

daha neleri satacak. bu saglık bakanı ile hastaneler perişan olacaktır.

kısacası durumumuz dahada vahimleşiyor.

•  17-02-2010, 22:51 149129 Cevap 145668

Ben önlisans mezunu hemşireyim.Genel Cerrahi bölümündeyim.Hastanın servise kabulünden itibaren taburculuğuna kadar birebir çalışıyorum.Ve bu ay doktorun aldığı DÖNER SERMAYE 7.5 bin ben 630 lira aldım.Sitemim doktorun aldığı paraya değil aradaki uçuruma.Tamam eşit almayalım ama on katı da olmamalı.Eğer adalet bu diyorsanız boynum kıldan ince.

•  07-03-2010, 2:37 152724 Cevap 149129

soner bey 6 yıl okumuşsunuz fakat birazda hak okuyun,eşitlik okuyun,doktorsunuz diye sizleri başımızın üstünde tutamayız,hipokrat yeminini bilmem ama hemşirelik andında şöyle der dil,din,insan farketmeksizin,yani hemşire=doktor=İNSAN
( Toplam 33 Mesaj ) 3 Sayfadan 2 -   < Onceki 1 2 3 Sonraki >
RSS haberlerini XML olarak görüntüle

Birkaç Seri İş İlanı
( tümü » )
HASTA EĞİTİM HEMŞİRESİ
(İSTANBUL)
Eczacıbaşı Sağlık Hizmetleri
EĞİTİM HEMŞİRESİ
(KAYSERİ)
Merck Serono
HASTA EĞİTİM HEMŞİRESİ
(HATAY)